Αγάπα τον εαυτό σου περισσότερο. SELF LOVE: Μικρές πρακτικές

Style

Αγάπα τον εαυτό σου περισσότερο. SELF LOVE: Μικρές πρακτικές

5/11/2021 – Γράφει: Η ομάδα του RIVER WEST


Γιατί είναι τόσο δύσκολο να παραδεχτούμε ότι αγαπάμε τον εαυτό μας; πώς μπορούμε να επωφεληθούμε στην πράξη από το self love; μικρές πρακτικές που κάνουν μεγάλη διαφορά στην καθημερινότηταΚι όμως, ίσως το μεγαλύτερο όπλο που έχουμε στα χέρια μας, είναι το να αγνοήσουμε αυτές τις φωνές μέσα μας που αποδοκιμάζουν όλα όσα αποτελούν προσωπικά κεκτημένα. Υπάρχουν, ακόμα, γεγονότα, κυρίως από την πρώιμη εφηβεία μας που διαμορφώνουν τον τρόπο που νιώθουμε για τον εαυτό μας και τη θέση μας στον κόσμο. Ευτυχώς, υπάρχουν και μέθοδοι να αναστρέψουμε τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε τα πράγματα και να αποδώσουμε, επιτέλους στον εαυτό μας όλα όσα έχει κερδίσει.


–1– AΣ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΤΑ ΚΟΜΠΛΙΜΕΝΤΑ.

Μπορούμε να γίνουμε πιο επιδέξιες στο να τα δεχόμαστε. Οταν κάποιος μάς λέει μία καλή κουβέντα, δεν χρειάζεται να επιδεικνύουμε μετριοπάθεια αφού, με αυτό τον τρόπο, και χωρίς πάντα να το κάνουμε συνειδητά, μειώνουμε οι ίδιοι την αξία μας. Ας αποδεχτούμε αυτό που μάς λέει ο άλλος, το οποίο έχει αξία, στα μάτια ή την αντίληψή του. Και ας τον ευχαριστήσουμε που δεν διέφυγε της προσοχής του.–2– ΑΣ ΚΑΚΟΜΑΘΟΥΜΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ.

Φαγητό, pampering ή μία αγορά που θα μάς κάνει χαρούμενες, το σημαντικό είναι να θυμόμαστε ότι, το να ανταμοίβουμε τον εαυτό μας, κατά καιρούς, δεν είναι κάτι για το οποίο πρέπει να λογοδοτούμε.–3– AΣ ΒΑΛΟΥΜΕ ΣΤΟ ΛΕΞΙΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΘΕΤΙΚΕΣ ΛΕΞΕΙΣ.

Μπορεί να μην ακούγεται τόσο σημαντικό, αλλά ο τρόπος με τον οποίο αναφερόμαστε στον εαυτό μας έχει μεγάλη σχέση με τον τρόπο που τον αντιλαμβανόμαστε. Πρακτικά, αυτό μπορεί να σημαίνει να έχουμε κατά νου, κάθε φορά που λέμε κάτι αρνητικό για εμάς, να το διορθώνουμε επιτόπου. Ας ξεκινήσουμε από εκεί. Επιπλέον, ειδικοί συστήνουν ασκήσεις, μπροστά από τον καθρέφτη. Κοιτάμε τον εαυτό μας στα μάτια και συγκεντρωνόμαστε για μερικά λεπτά. Προσπαθούμε να πούμε κάτι καλό στον αντικατοπτρισμό μας. Επαναλαμβάνουμε καθημερινά.–4– ΑΣ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ.

Εκτός από τον να βρούμε χώρο για όσα αγαπάμε, είναι σημαντικό το να απομακρύνουμε όλα όσα δεν βοηθάνε στον σκοπό μας. Είτε πρόκειται για άχρηστα αντικείμενα που πιάνπουν χώρο στο σπίτι μας, είτε για κακιές συνήθειες που μάς κρατάνε πίσω, ας αρχίσουμε να λέμε “όχι” στα πράγματα που δεν βοηθάνε στην εξέλιξή μας.