5+3 ιδέες για να γιορτάσετε το Halloween

THE "R" LIFE

5+3 ιδέες για να γιορτάσετε το Halloween

25/10/2023 –Γράφει: Η ομάδα του RIVER WESTTo Halloween μπορεί να μην είναι ελληνικό, αλλά γιορτάζεται κατά κόρον και στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια. Το όνομα της ημέρας προκύπτει ως συντομογραφία του «All Hallows Evening», δηλαδή της νύχτας που προηγείται της γιορτής των Αγίων Πάντων. Η παράδοση λέει πως αυτή τη μέρα μπορούμε να έρθουμε σε επαφή με πνεύματα και ανθρώπους που έχουν φύγει από τη ζωή, αφού ανοίγει ένας «δίαυλος επικοινωνίας» με τον «άλλο κόσμο».

Με τα χρόνια, αφήνοντας στην άκρη το μεταφυσικό και ό,τι σκοτεινό και θλιβερό μπορεί να φέρει οποιαδήποτε σύνδεση με την Ημέρα των Νεκρών, έχουμε αγκαλιάσει αυτή την γιορτή, κυρίως ως προς το έθιμο του μασκαρέματος και τον εορταστικό της χαρακτήρα.

Μάλιστα λέγεται πως ο λόγος που μεταμφιέζονταν στο Halloween, είναι γιατί παλιά πίστευαν ότι οι ψυχές των πεθαμένων περιπλανώνται ως την Ημέρα των Αγίων Πάντων. Το βράδυ πριν από το Halloween λοιπόν, οι ψυχές είχαν την τελευταία ευκαιρία να εκδικηθούν όποιον τους πλήγωσε όταν ζούσαν. Έτσι, όσοι θεωρούσαν ότι έπρεπε να ανησυχούν, μεταμφιέζονταν για να μην τους αναγνωρίσει το πνεύμα που ζητούσε εκδίκηση.

Αν αγαπάτε κι εσείς το Halloween και θέλετε να το γιορτάσετε ή απλά ψάχνετε ακόμα μια ευκαιρία για πάρτι ή/και μια αλλαγή, αυτές είναι μερικές ιδέες για κάθε γούστο.Τα χρώματα που είναι συνυφασμένα με τη γιορτή είναι το πορτοκαλί και το μαύρο. Το πορτοκαλί συμβολίζει τη φθινοπωρινή σοδειά και το μαύρο τον «άλλο κόσμο». Διακοσμήστε το σπίτι σας με πινελιές στα χρώματα αυτά.Μια ακόμα καλή ιδέα είναι να ενσωματώσετε στη διακόσμηση του σπιτιού, φαναράκια και ιδιαίτερο φωτισμό. Τα jack-o-lanterns, όπως λέγονται, χρησιμοποιούνταν για να διώχνουν τα κακά πνεύματα.Κάντε ένα Halloween party με τρομακτικά κοστούμια.Οργανώστε μια οικογενειακή εκδήλωση για σκάλισμα κολοκύθας – ιδανική και για παιδιά. Καλέστε τους αγαπημένους σας για ένα θεματικό δείπνο, με βασικό συστατικό φυσικά τις κολοκύθες που χρησιμοποιήσατε για το σκάλισμα. Και ασφαλώς με την κατάλληλη βάση, η κολοκύθα μπορεί να αποτελέσει μέρος της διακόσμησης!

Μπορεί να σας ενδιαφερουν:

ZARA logo
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ

Σχετικά άρθρα:

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ